Beer Pong editie V - HET VERSLAG !!

Verslag Beer Pong V

 

We zijn weer een paar dagen later. De sporthal is weer proper, de katers zitten terug in hun kattenbak en de gemoederen zijn –hopelijk– wat berust. Wat organiseerde Heren 2 weeral een topavond vol spanning, amusement en emoties. Een verslag van de 5de editie van het BEERPONG tornooi!

 

1ste ronde

De openingswedstrijden warmden meteen het publiek helemaal op. Terwijl de Sticky Fingers van Michelle Hermans en Ruth Smits naar de keel grepen van Team Wasted, vocht Team Traktor al meteen een ware titanenstrijd uit tegen Chickenly Fried Bever. Team Traktor leek op winst af te stormen nadat Zander Quatacker de laatste beker scoorde, maar Koen Vermeren counterde in de allerlaatste nabeurt. Vermeren richtte daarop weer een balletje in de laatste beker van Team Traktor, maar deze keer was het Quatacker die in de nabeurt alles teniet deed. Michiel Huybrechts probeerde daarop Chickenly Fried Bever meteen de kop in de drukken, maar wederom kantelde het spel. Seppe Wilrycx scoorde vrijwel meteen en op deze 3de beslissende bal van het spel had Team Traktor geen antwoord meer. De supporters werden gek terwijl Chickenly Fried Bever doorstootte naar ronde 2.

Verder wonnen De Rikenik tegen Anale Kralen. Steven Vinkx had nochtans een degelijke speler onder de arm genomen. Maar Rik Wouters was niet te verslaan in zijn allereerste officiële Beerpong wedstrijd.
Matsoe Matsoe maakte zijn favorietenrol meteen duidelijk door Auw, Menne Rug! te kloppen. Team Owkay was van plan om te schitteren zoals weleer en versloeg een team uit BVMV Beerse, Zenwalzat?.
Tegen Smartie en Sjorie haalde Nicky Henderyckx er al meteen zijn inschrijvingsgeld uit. Hij en zijn alcoholvrije teamgenoot konden geen vuist maken tegen het team met de laagste gemiddelde hoogtemeters (voor de geïnteresseerden: 175 cm – red.).

De Mystery Guest van Eric Van Drom kon ook geen potten breken. Eerder op de avond werd zijn teamnaam jammer genoeg al bewezen. 2 Guys 1 Cup smeerde hem zijn 2de nederlaag van de dag aan. Toch bedankt voor uw eerlijkheid Eric: Heren 2 is het beste team dat je ooit gecoacht hebt!
Ook Glenn Sommen en Jellen Liekens van Jigsaw You zetten hun negatieve reeks verder en verloren tegen Team Awesome. Liekens dacht te veel aan de defensieve taken en vergat het aanvallende gedeelte van het spelletje. Je vraagt je af van waar dat zou komen…
Hoe dan ook, hij scoorde niet en zorgde voor de allereerste naked lap van deze 5de editie!

 

2de ronde

In de 2de ronde kwamen de vrijgelote teams eindelijk in actie. Team Yolo Azal was inderdaad zat en kon ook lachen toen het De Rikenik versloeg. Een zeer goed spelende Rik Wouters werd in de steek gelaten door teamgenoot Levi Canters. Canters had kansen genoeg, maar scoorde zelfs geen enkele beker. De 2de naked lap van het tornooi was een feit. Even later toonde Wouters echter zijn grootsheid en bood Canters een uitweg aan. Hij zou de naked lap overnemen, mits het in één keer en onafgebroken nuttigen van een Duvel, ook wel ad fundum genaamd. Canters begon sterk maar zwakte al snel af. Hij dacht meer aan de mogelijke leverschade dan aan het rondjes lopen zonder kleren aan en slaagde dan ook niet in zijn opdracht. Even moest hij bekomen van de teleurstelling –of van de drank? – maar al snel was hij weer de oude.

Voorts werd Chickenly Fried Bever van zijn wolk afgestoten door King Pong. De publieksopwarmers stonden de hele wedstrijd voor, maar vergaten het af te maken. Een sterk spelende Bart Van de Ven trok King Pong over de streep.
Matsoe Matsoe koelde HOT snel af. Het Oud-Turnhoutse Hijsteam kon ondanks de grootste gemiddelde hoogtemeters (wederom voor de geïnteresseerden: 201 cm – red.) niet over Simon Hermans en Roel Janssen heen.
Antje De Jongh en Dries Moonen mochten Stoppen met de Polonaise, maar mochten ook niet Verder Spelen. Team Owkay was zelfs zo overweldigend dat Dries Moonen even vergat te scoren. Lang zag het er niet goed uit, maar toch wist hij op het laatste moment een naked lap te vermijden. Smartie en Sjorie moesten de duimen leggen tegen Sorry van vorig jaar Efes en Waar ne Willis is nen Bruce werd na hun eerste wedstrijd al terug richting kantine gestuurd.
Dat het geen goede dag was voor de vrijgeloten werd snel duidelijk, toen ook Wulle en die van Ulle en De Duifkes DJ na hun eerste optreden huiswaarts werden gestuurd.

 

Kwartfinales

De halve finales lonkten voor de 8 overgebleven teams. Elk team had zijn waarde al bewezen, maar na deze fase zouden enkel de topteams overblijven.

Grootste affiche van deze ronde was de topper Matsoe Matsoe – Team Owkay. Met deze wedstrijd kregen we een heruitgave van de finale van het allereerste Beer Pong Tornooi. Team Owkay, het team met de grootste gemiddelde leeftijd (vertrouwelijke informatie, sorry voor de geïnteresseerden – red.) trok toen aan het langste eind en schreef zo als eerste zijn naam op de befaamde Wisselbeker. Luc Guns en Jef Vinkx konden deze keer echter het jeugdig enthousiasme van Matsoe Matsoe niet afstoppen. Team Owkay nam eervol afscheid van de 5de editie.

Op tafel 1 was Yolo Azal deze keer niet aan lachen toe, want King Pong had geen genade en stuurde hen terug naar de toog. Willem Guns van 2 Guys 1 Cup was ondertussen in de steek gelaten door zijn kompaan en vroeg een vervanging aan. Na goedkeuring van de kapiteins van Sorry van vorig jaar Efes mocht Jellen Liekens zijn tornooi hervatten. Een zet waar het duo Vinkx-Vermeiren beter had over moeten nadenken. Liekens was er immers op gebrand om zijn slechte prestatie van voordien uit het collectieve geheugen te wissen. Voor 2 Guys 1 Cup wachtte de halve finale.

Laatste halve finalist werd Team Awesome. Willem Vinkx en Wim Wilrycx toonden zich geen gentlemens. Ze knikkerden de dames met de Sticky Fingers zonder pardon uit het tornooi.

 

Halve Finales

Ook in de halve finales was er geen houden aan Matsoe Matsoe. Bart Van de Ven en Kato Provost waren ditmaal het slachtoffer. En in dit ongenadige tornooi is er geen plaats voor bronzen medailles. Zonder kleine finale mocht King Pong het toneel verlaten terwijl Matsoe Matsoe zich plaatste als 1ste finalist.

Ondertussen zorgden de 2 Guys 1 Cup voor een wedstrijd vol commotie. Team Wasted was op dreef om zijn allereerste finaleplaats te bemachtigen, maar het verloor alle grip op de eigen emoties, en daarmee op de wedstrijd, na een discutabele fase in hun nadeel. Team Wasted uitte –misschien terecht– zijn ongenoegen aan de tegenstander, aan de supporters, aan de barman, aan de nietsvermoedende tooghanger, maar gelukkig ook aan de organisatie. Wij kunnen uw eventuele kans op zege niet teruggeven, maar wij zullen bekijken of de aanwezigheid van scheidsrechters mogelijk is bij volgende edities.

 

Finale

Eindelijk was het zover. Eindelijk komen we aan de finale. Als u het heeft volgehouden om tot hier te lezen, dan bent u een ware Beer Pong fan en kan u zich schrap zetten voor een razend spannend slot. Als u het heeft volgehouden om de finale in het echt te zien, dan was u ook een echte Beer Pong fan, want deze werd pas omstreeks 3u ’s nachts gespeeld. Zo blijkt dat Beer Pong niet alleen een technische, mentale en soms ook geluksport is, maar ook een ware uitputtingsslag.

2 Guys 1 Cup begon als underdog aan het slotstuk. Matsoe Matsoe had alles in eigen handen, maar wist dat het niet te veel kansen moest geven aan het duo Guns-Liekens. Deze laatsten deden er op hun beurt alles aan om Hermans-Janssen uit hun concentratie te brengen. Matsoe Matsoe slinkte al snel het aantal bekers van de tegenpartij naar 1 stuk. Die laatste beker scoren bleek echter niet gemakkelijk. 2 Guys 1 Cup toverde allerlei afleidingen uit hun mouw en probeerden Hermans-Janssen van hun melk te brengen met bizarre gooi-rituelen en bijna totempaal-achtige dansjes. Ondertussen volgden de 2 Guys moeizaam en kregen ze 4 bekers weggespeeld.

Na een aantal regendansjes kreeg Matsoe Matsoe dan toch de bal in de laatste beker. Willem Guns was echter niet van zin om een einde te maken aan zijn gloriemoment in de finale en zonderde zich even af tijdens een technische time-out. Nog steeds was Guns er niet klaar voor en hij vroeg dan na de 1,5 minuut rust nog een time-out. Gezien de uitzonderlijke stress die af te lezen viel op het gelaat van de speler, zag de totaal arbitraire en onpartijdige omroeper er geen graten in om hem die nog te gunnen. Teamgenoot Liekens praatte 1,5 minuut in op zijn compagnon terwijl Simon Hermans en Roel Janssen zo ongeveer ontploften van de emoties. Helaas voor 2 Guys 1 Cup miste Guns zijn laatste nabeurt, waardoor de roemrijke overwinning voor de tweede maal in de geschiedenis van het Beer Pong tornooi naar Matsoe Matsoe ging.

Geen nepchampagne die glitter achterlaat in de vloer deze keer, maar echte bubbels spoten in het rond toen Matsoe Matsoe de felbegeerde Wisselbeker de lucht in stak!

 

Proficiat en bedankt!

Proficiat aan Simon Hermans en Roel Janssen!
Proficiat aan Heren 2 voor het –met ruime voorsprong– winnen van het ploegenklassement!
Proficiat aan Stefanie Neyrinck, Maarten Feys, Sarah Driesen, Levi Canter, Marjolijn Proost en Thomas Janssens voor het juist raden van de winnaar. Eén van jullie mag zich nog aan een gratis consumptie verwachten!

Bedankt aan Heren 2 voor het organiseren van dit prachtige evenement!
Speciaal bedankt aan Simon Hermans voor het in goede banen leiden van dit gebeuren!
Bedankt ook aan BVMV Beerse, voor de mooie afvaardiging!
Bedankt aan alle deelnemers van dit 5de Beer Pong Tornooi!
Bedankt aan de supporters, voor het leven in de brouwerij!

Graag ziet deze verslaggever jullie massaal terug op de volgende editie! Tot dan!

 

Uitslag Ploegenklassement

1. Heren 2: 36
2. Heren 4 en Heren 1: 14
4. Dames 1: 13
5. BVMV Beerse: 10
6. Heren3 en VST Lions: 5
6. Dames 4 en Dames 2 : 2

 

Erelijst Beerpong

I: Team Owkay: Luc Guns & Jef Vinkx
                Runner up: Matsoe Matsoe: Simon Hermans & Roel Janssen
II: Harder Better Faster Drunker: Wouter Vinkx & Koen Vermeren
                Runner up: Team Kryptonite: Simon Hermans & Seppe Wilrycx
III: Blinding your Eyes: Simon Hermans & Yves Toussaint
                Runner up: Team Remork: Nicky Henderyckx & Frederik Broeckx
IV: Team Patser: Simon Nys & Dries Vander Stichele
                Runner up: Chickenly Fried Bever: Seppe Wilrycx & Koen Vermeren
V: Matsoe Matsoe: Simon Hermans & Roel Janssen
                Runner up: 2 Guys 1 Cup: Willem Guns & Hans Eysermans/Jellen Liekens

 


Heren 2 van BVMV Focus Vosselaar organiseert op 21 december de vijfde editie van het BEER PONG tornooi.
Deze keer zullen maximaal 24 teams kunnen strijden om de titel van Beer Pong King of Queen. Het tornooi zal net zoals vorige keren van start gaan na de match van Heren 1 in het Diepvenneke.
De regels zijn hetzelfde als vorige keer en zijn hier na te lezen.
 
Denk jij dat je de huidige kampioenen Dries Vander Stichele en Simon Nys kan verslagen of wil je gewoon een leuke avond beleven? Schrijf je dan snel in! Inschrijving is 7 euro per team.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar vcv.heren2atgmail.com (subject: Inschrijving%20Beer%20Pong%20V) , een sms te sturen naar 0477 48 54 61 of door het te posten op het facebook evenement: https://www.facebook.com/events/345070918962811
Bij een inschrijving geef je je teamnaam en de namen van de 2 spelers.

 

!! NIEUW !! NIEUW !!

Dit jaar doen we er nog een extra wedstrijd bij! De volleybalploeg die de meeste punten haalt, krijgt ook een prijs! Per speler dat deelneemt krijgt die ploeg een punt. Elke match dat een speler tijdens het tornooi wint, levert nog eens 2 punten op voor zijn ploeg!

Update Ploegenklassement:
1. Heren 2: 10
2. Heren 1 en Heren 4: 6
3. Dames 1: 5
4.BVMV Beerse: 4
5. Dames 4 en Dames 2 : 2
6. Heren3 en VST Lions: 1

 

Klik hier voor de loting!

 

Volgende 24 teams doen mee:
1. Two guys one cup: Hans Eysermans en Willem Guns
2. Chickenly fried bever: Koen Vermeren en Seppe Wilrycx
3. Team YoloAzal: Jeroen Seuntjens en Sander Wilrycx
4. Sorry van vorig jaar Efes: Wouter Vinkx en Yannis Vermeiren
5. De Duifkes DJ: Evelien De Jongh en Nele De Jongh
6. Iedereen stoppen met spelen en polonaise aub: Bart Dufraing en Eli Wouters
7. De Rikenik: Levi Canters en Rik Wouters
8. Jigsaw you: Glenn Sommen en Jellen Liekens
9. King Pong: Bart Van de Ven en Kato Provost
10. Matsoe matsoe: Roel Janssen en Simon Hermans
11. Team Wasted: Jennes De Schutter en Yannick Swinnen
12. Team Awesome: Willem Vinkx en Wim Wilrycx
13. Sticky fingers: Michelle Hermans en Ruth Smits
14. Waar ne Willis, is nen Bruce: Inne Van Herck en Lotte Dierckx
15. Team Owkay: Jef Vinkx en Luc Guns
16. Stoppen met polonaise en verder spelen aub: Antje De Jongh en Dries Moonen
17. Team Tractor: Michiel Huybrechts en Zander Quatacker
18. Anale kralen: Steven Vinkx en Thomas Janssens
19. Beer me up Vinny: Nicky Henderyckx en Vincent Mol
20. Smartie en Sjorie: Joren Kennis en Maarten Feys
21. Wulle en die van ulle: Hans Vercauteren en Marika D'Hoore
22. Heren 2 is het beste team dat ik ooit gecoacht heb: Eric Van Drom en Mystery Guest
23. Zenwalzat?: Anton Van Gompel en Roel Vercauteren
24. HOT: Bastiaan Van Deun en Michael Verbiest