Corona Updates

UPDATE: 27-12-2020 Competitiebeslissing: geen stijgers en dalers - verder afwerken van bestaande kalender na groen licht instanties

De <13 jarigen kunnen tot 15 januari nog niet trainen in Diepvenneke (beslissing crisisraad gemeente Vosselaar 21 dec) - een verdere beslissing valt op 13 januari.

In verband met verder verloop competitie kregen we volgende berichten vanuit Volley Belgium op 18 dec. (en dit is grotendeels gevolgd in de provinciale en jeugdreeksen - zie verder)

 • Gelet de evolutie van de Covid-pandemie in België en de belangrijke impact op onze sportbeoefening heeft de raad van bestuur Volley Belgium in zijn vergadering van donderdagavond 17/12/2020 besloten om voor alle nationale reeksen met uitzondering van de Ligareeksen
 • Het lopende seizoen volledig af te werken volgens het voorliggende en gekende annorama vanaf het moment dat ons dit door de overheid terug toegelaten wordt (conform de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad).
  Op datum van  deze beslissing is de datum van herneming bepaald op 15 januari 2021 ( zie ook communicatie op de website van Volley Belgium de dato 10/12/2020
 • Het indoorseizoen af te werken zonder dat er evenwel eindrangschikkingen zullen opgemaakt worden
 • Geen regeling van stijgers en dalers toe te passen op einde seizoen in geen enkele nationale reeks (dus ook geen dalers in de ligareeksen);

Bericht Volley Antwerpen op 23 dec:

 • De senior competitie zal terug opstarten van wanneer we van de overheid terug groen licht krijgen. Dat wil zeggen dat dan enkel nog de geplande wedstrijden dienen gespeeld te worden.
  De gespeelde wedstrijden blijven behouden maar er dienen geen wedstrijden ingehaald te worden.
  De ploegen zijn echter niet verplicht om te spelen. Het is voldoende om mij een mail te sturen, ten laatste één week voor de geplande wedstrijd dat men niet wil spelen.
  Ik zal die wedstrijd dan op status 'uitgesteld' zetten. Indien beide ploegen wel willen spelen zal dat een normale wedstrijd zijn met gebruik van Volley Spike en met een officiële scheidsrechter.
  Het resultaat van die wedstrijd zal dan ook terug te vinden zijn in Volleyscores. 
  Echter wordt er op het einde van het seizoen geen eindrangschikking opgemaakt en zullen er ook geen stijgers en dalers zijn.
  Het niet spelen van een ploeg heeft dus geen financiële gevolgen.
 • De huidige reeksen zullen voor volgend seizoen dezelfde zijn als deze op dit ogenblik.
 • De regionale jeugd competitie zal dezelfde procedure volgen als de senior competitie.
 • De provinciale jeugd waar er maar één reeks is (JU19, MU19, JU17 en JU11) zullen slechts eenmaal tegen elke andere ploeg dienen te spelen.
  Dat wil dus zeggen dat de terugwedstrijd van de reeds gespeeldewedstrijden niet dienen gespeeld te worden.
 • De andere provinciale jeugd zal hun kalender van voor nieuwjaar verder dienen af te werken. Er kan gespeeld worden tem het voorlaatste weekend van april.
  Het laatste weekend van april zullen er dan provinciale eindrondes gespeeld worden om de kampioen aan te duiden.
 • Indien er jeugdploegen zijn die niet wensen te spelen heeft ook dit geen financiële gevolgen. Ze kunnen dan uiteraard geen provinciale kampioen worden.

Dat alles is uiteraard maar mogelijk indien we tijdig terug kunnen opstarten.

UPDATE: 08-12-2020 Verder uitstel heropstart trainingen tot 15 januari + bericht ivm competitie verwacht tegen 18 december

Het Ministerieel besluit dat op 1 december van kracht werd is duidelijk, de maatregelen worden niet versoepeld voor 15 januari.
Na contact met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie werd inderdaad duidelijk gesteld dat de huidige maatregelen langer blijven gelden.
De hoop om in december te kunnen starten met trainen en de competitie te hervatten vanaf 9 en 10 januari wordt hiermee de kop ingedrukt.

Echter mag er nog steeds gesport worden door kinderen tot en met 12 jaar, geboortejaar 2008 of later. Hierbij zijn we echter afhankelijk van de beslissingen ivm de sportinfrastructuur van de lokale besturen.
In Merksplas en Vlimmeren zijn er al wel terug trainingen mogelijk, in Vosselaar helaas nog niet (er volgt hier een beslissing na 4 januari).
Vanaf 1 januari vindt er een verschuiving plaats in die grenzen van de geboortejaren. Dan zal er gesproken worden over geboortejaar 2009 of later.

Hoe kan er dan wel opgestart worden?
Zowel de nationale ontmoetingscommissie als de lokale ontmoetingscommissie hebben een scenario uitgewerkt dat na de goedkeuring van de Raad van Bestuur van Volley Vlaanderen en Volley Belgium ten laatste op vrijdag 18 december gecommuniceerd zal worden.

UPDATE: 16-11-2020 Datum heropstart trainingen < 12 jaar aangepast voor sporthal Vlimmeren
De datum voor opening sporthal voor <12 jarigen in Vlimmeren is uitgesteld tem 30 november ipv 18 november
De aanpassing werd dus ook in onderstaand bericht aangepast (sectie jeugd < 12 jaar)

UPDATE: 11-11-2020 Scenerios heropstart competitie

Vanuit Volley Belgium en Volley Vlaanderen kregen we de mogelijkse scenarios voor heropstart (zie de details en links verder hieronder)
In praktijk komt het erop neer dat er al zeker voor 15 december geen trainingen en wedstrijden mogen zijn voor senioren en jeugd > 12 jaar.

Het huidige voorstel is de competitie te hervatten vanaf weekend 8 januari. Er zullen normaal geen inhaalwedstrijden gespeeld worden.
Er wordt gemikt om 50% van de wedstrijden te spelen en minstens tegen elke tegenstander. De rangschikking wordt gecorrigeerd afhankelijk van de gespeelde wedstrijden.
De beker van Antwerpen jeugd wordt gespeeld in tornooivorm (weekend 6 en 7 maart) ipv aparte wedstrijden.
Champions League jeugd gaat ook NIET door in het kerstverlof. Dus de volgende afspraak is dan in het paasverlof.

Voor de gewestelijke seniorenploegen en beker van Turnhout jeugd en senioren hervat de competitie/beker mogelijks vroeger vanaf 15 december.

De jeugd <12 jaar mag nu reeds trainen maar enkel als de gemeente dit expliciet toelaat. Je trainer zal laten weten wanneer trainingen mogelijks hervatten:

 • Merksplas - mogelijk vanaf 16 november
 • Vlimmeren - mogelijk vanaf 30 november
 • Vosselaar - nog geen toelating tot en met 15 januari  

Details en links van de bonden:
Volley Vlaanderen (= voor de promo reeksen 'de vroegere provinciale reeksen' en jeugd):

 • Voor 15 december zijn er zeker geen wedstrijden. Wanneer we de competitie dan wel zullen herstarten?
 • Dat hangt natuurlijk af van de geldende maateregelen die op dat moment aan de orde zijn. Wat vast staat is dat de clubs ook nu de nodige voorbereidingstijd zullen krijgen om iedereen met een eerlijke kans aan de wedstrijden de laten beginnen.
 • Afhankelijk van de beslissingen van de overheid zal alles in het werk worden gesteld om zo spoedig mogelijk op te starten (in nauw overleg met de BLVV’s, de ontmoetings -en jeugdcommissies). Daarvoor werd er voor de Promoreeksen al een scenario uitgewerkt. Dit scenario leest u hier.
  https://www.volleyvlaanderen.be/wp-content/uploads/competitiestart.pdf
 • Vervolgens verscheen er ook nog in het Ministerieel Besluit van 1 november dat kinderen tem 12 jaar (°2008 en later) opnieuw indoor mogen sporten. Dit weliswaar enkel mits de goedkeuring van de lokale overheid aan de sportclub. 

Volley Belgium (voor heren A en dames A)https://www.volleybelgium.be/uncategorized/verder-verloop-van-het-volley...
Gewest Turnhout (beker van Turnhout jeugd/senioren en gewestelijke senioren): on hold tot en met 15 december - mogelijks al wel wedstrijden in december als het toegelaten is (nog te beslissen).

UPDATE: 29-10-2020 CODE ROOD... ALLE INDOOR VOLLEY STOPT ook voor -12 jarigen

In navolging van de Vlaamse maatregelen van 26 oktober is er nu verder beslist om voor iedereen geen indoor volley - (ook niet meer met afstand) toe te laten.
Nieuw is ook dat dit ook voor -12 jarigen geldt met het ministerieel besluit van gisterenavond.

Ook vanuit de gemeentes komen nu berichten binnen (bv. sporthal Diepvenneke sluit voor alle verenigingen. Reservaties Diepvenneke zijn alvast geannuleerd tem 19 november)
We houden je verder op de hoogte van de ontwikkelingen, maar als je het nieuws ziet wordt de situatie in de ziekenhuizen nog steeds erger en erger elke dag...
Hou het ondertussen veilig en gezond en veel steun voor alle leden en familie die in quarantaine of met een besmetting zitten!!

De laatste updates ivm volleybal en corona kan je lezen op:

https://www.volleyvlaanderen.be/corona/

UPDATE: 13-10-2020 CODE ORANJE...

Zoals je waarschijnlijk al vernomen hebt in de pers is er een code oranje ingesteld voor de sport.

Voor onze U11 en jonger betekent dit dat trainingen en wedstrijden gewoon kunnen doorgaan.
Voor de wedstrijden U11 3-3 en 2-2 wachten we nog op bevestiging van Volley Antwerpen en gewest Turnhout. Dus dit is nog onder voorbehoud.

Alle jeugd- en senioren competitiewedstrijden inclusief bekerwedstrijden vanaf U13 en ouder worden opgeschort vanaf woensdag 14 oktober tot en met 8 november, het einde van de herfstvakantie.

Betreffende de trainingen vanaf U13 niveau en ouder volgt Volley Vlaanderen het advies op vanuit Sport Vlaanderen en minister Weyts. Dat wil zeggen dat trainingen eventueel nog kunnen doorgaan maar enkel met opvolging van de 1,5m afstandsregel en contactloos.
We hebben met (jeugd)bestuur afgesproken om deze optie deze week te bevragen bij trainers en hun spelers (bv. 1 training per week).

In afwachting worden ALVAST DEZE WEEK ALLE TRAININGEN vanaf U13 en ouder, inclusief senioren AFGELAST.
Trainingen van U7, U9 en U11 (= alles voor leden onder 12 jaar) gaat deze week WEL gewoon door!

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen en impact op geplande activiteiten.

Mogelijke compensatie op het lidgeld wordt op het einde van het seizoen beslist. Dit zal afhankelijk zijn van de duur van de competitie stop en het wel of niet verder kunnen trainen.

Meer info: https://www.volleyvlaanderen.be/competitie/covid-19-heropstart/

Update van vorige vrijdag 9 oktober:

Spijtig genoeg is er opnieuw een positieve corona-test vastgesteld. Dit keer 2 besmettingen: 1 gisteren bij ploeg dames I en 1 vandaag bij ploeg dames A.
De contact tracing is ingeschakeld om dan na te gaan wie er de laatste dagen 'risico'-contact is geweest en deze mensen gaan nu in quarantaine + ondergaan een test na de 5de dag van laatste contact.
De wedstrijd van dames I is reeds uitgesteld. De wedstrijd van dames A is in behandeling voor uitstel. (werd ook uitgesteld, alsook Heren B)

We wensen de betrokken leden alvast het allerbeste ondertussen alsook hun naaste ploegleden, vrienden en familieleden die nu mee geimpacteerd zijn...
We vernemen ook van de bond dat er heel wat ploegen nu in deze situatie zitten. Afwachten hoe het verder evolueert, maar dit belooft alvast niet veel goeds...

Voor informatie betreffende corona en de te volgen maatregelen, kan je steeds terecht op en verwijzen naar deze website (nieuwsitem Corona).
Eventuele vragen kunnen gestuurd worden naar coronaatbvmv.be.

Volg ondertussen alle huidige maatregelen nauwkeurig op.
Een aantal BLIJVENDE belangrijke aandachtspunten:

 • Altijd mondmasker dragen in de sporthal, doe dit enkel uit bij start training/betreden veld door de speler
 • Zaal pas binnengaan op uur dat training start, dus geen 15 minuten van te voren naast het veld gaan staan (zeker niet zonder mondmasker)
 • Kom omgekleed naar de training en wedstrijd, in de meeste sporthallen zijn de kleedkamers niet beschikbaar (zie ook http://www.volleyantwerpen.be/covid-sporthallen/)
 • Trainers houden afstand en zetten een mondmasker op
 • Trainers moeten alle gebruikte materialen na de training ontsmetten (hiervoor zeker 5 minuten voor einde stoppen als er een ploeg nadien komt trainen)
 • We adviseren geen gebruik te maken van de douches
 • We adviseren zo weinig mogelijk supporters mee te nemen bij wedstrijden (let op: in sommige sporthallen gelden er beperkingen, ook in onze sporthallen)
 • Er is nog steeds voor elke training registratieplicht (zoals bij de horeca) - namen moeten genoteerd worden.

Ter info de protocols bij Volley Vlaanderen:

Alle richtlijnen in verband met Corona vind je op Volley Vlaanderen: https://www.volleyvlaanderen.be/competitie/covid-19-heropstart/

Als er spelers zich ziek of onzeker voelen kan je als trainer beslissen om voorlopig niet te trainen met de ploeg, maar geef dit dan wel zo snel mogelijk door aan coronaatbvmv.be.
Alzo proberen we een eenduidige communicatie tussen spelers, trainers en bestuur te hanteren.

Aanvang wedstrijden, beker en competitie:

Klik evt door naar volgende pagina rechts onderaan (of pas het aantal resultaten aan of zoek rechts op club).

 • Volley Vlaanderen heeft tevens een wedstrijdprotocol uitgewerkt met tamelijk wat details

> zie link https://www.volleyvlaanderen.be/competitie/covid-19-heropstart/

 • Supporters zijn toegelaten volgens nationale richtlijnen (max 200 met mondmasker en onderlinge afstand).

Gelieve geen tribunes zelf te verplaatsen.

 • De start van de competitie voor seniors nationaal en provinciaal wordt uitgesteld tot weekend 4, 5 oktober (1 week).
 • De start voor de jeugd en de competitie seniors gewest en beker van Turnhout blijft zoals initieel gepland vanaf september. Er zijn reeds bekerwedstrijden vanaf 19 september!
 • De beker van Antwerpen jeugd is ook pas vanaf oktober. De beker van Antwerpen senioren is geannuleerd.
 • De start van de Gervvot competitie (recrea) zal ook worden uitgesteld naar oktober.

Raadpleeg voor de data van de matchen volleyscores.be (het weekend van 26 sept van seniors provinciaal/nationaal is momenteel herpland). Deze is up to date!!
Vergeet ook niet te kijken bij beker van Turnhout (senioren en jeugd) en beker van Antwerpen (jeugd)

Specifieke richtlijnen per sporthal:

Diepvenneke Vosselaar:

 • Betreed de velden rechtstreeks via een deur/toegang zonder de andere velden te betreden en volg de looplijnen (pijlen)
 • Kleedkamers en douches zijn nog maar ENKEL TOEGELATEN VOOR TEGENSTANDERS WEDSTRIJDEN SENIOREN en niet voor jeugd - zie affiches op kleedkamerdeuren of http://www.bvmv.be/content/gebruik-douches-diepvenneke
 • Er zijn waterkraantjes geplaatst om drinkbussen te vullen - er worden geen plastiek flessen meer verdeeld onder de competitie aan thuis of bezoekersploegen.
 • De cafetaria is terug geopend.

't Hofeind Merksplas (zie ook www.merksplas.be/sportcentrum )

 • Lees de aanwijzingen en volg het signalisatieplan dat met pijlen op de grond is aangeduid.
 • Kleedkamers zijn enkel beschikbaar na de sportactiviteit om te douchen met de eigen ploeg. Vraag de zaalwachter welke kan gebruikt worden en hou het kort. 
 • Kom omgekleed naar de sporthal, in de gang zijn er exta stoelen om bijv. je schoenen te wisselen.
 • Tijdens de training zijn er geen ouders toegelaten in de zaal. Bij wedstrijden zijn supporters beperkt toegelaten (max 6 per ploeg), met mondmasker.
 • Kom niet vroeger naar de training, zodat de groep voordien (die 5 minuten vroeger stopt) vlot de zaal kan verlaten.
 • Er is sinds 19 september een waterkraan in de inkomhal om je drinkbus te vullen.
 • Ontsmettingsmiddel voor materiaal is bij de zaalwachter beschikbaar.
 • Sporters dienen gebruik te maken van de toiletten beneden. De toiletten van boven zijn voorbehouden voor bezoekers van de cafetaria.
 • De cafetaria is geopend, gelieve de aanwezige regels te respecteren.

De Pegger Vlimmeren

 • Aan iedereen het verzoek het circulatieplan te respecteren. De te lopen routes zijn duidelijk aangegeven.
 • De kantine is open. Hierbij passen we de horeca coronaregels toe.
 • Na de wedstrijden mogen de kleedkamers gebruikt worden, vanaf de U15.
 • Bij het enkel omkleden gelden er geen beperkingen op aantallen. Wel is een mondmasker verplicht en het ontsmetten van de gebruikte stoelen of banken.
 • Bij gebruik van de douche; telkens in bubbels van maxinaal 4 personen en na gebruik van de douche ontsmetting van de banken etc. Daarna pas een nieuwe bubbel van 4 personen toegelaten.
 • Verantwoordelijkheid voor het ontsmetten van de kleedkamer ligt bij de betrokken ploeg. Er is voldoende ontsmettingsmateriaal aanwezig.
 • Bij een match; kom aangekleed in wedstrijdtenu naar de Pegger!
 • Er is momenteel geen water tapinstallatie. Dus iedereen wordt verzocht zelf voor drinkwater te zorgen.
 • Bezoekers zijn enkel toegelaten tijdens de wedstrijden. Mondmaskers en registratie is hierbij verplicht!
 • In de sporthal zelf is er beperkte ruimte voor bezoekers, aangezien we buiten een bubbel (gezin) een afstand dienen te respecteren van 1,5m
 • Tijdens elke wedstrijd is een corona-verantwoordelijke aanwezig: bij vragen kan u bij deze persoon terecht. Deze persoon zal er op toezien dat alles vlot verloopt bij het toepassen van de coronaregels. Gelieve deze persoon met respect te behandelen.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

 • Wat gebeurt er met de lidgelden nu mogelijk het seizoen later start en ingekort wordt? Een begrijpelijke vraag. We houden de ontwikkelingen in de gaten en kunnen hierover pas later een beslissing nemen. We zullen dit, zodra er meer nieuws over is, met leden en ouders communiceren.

Zijn er vragen? Stuur ze dan naar secretariaatatbvmv.be